ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ & ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (+ Σπάνια από Μανώλη)

Liolios & Agelopoulos
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ & Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΤΟΥΣ!!!

α) Αφιερωμα στον Β. Λιόλιο
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ "εν δράση!"
Ο Νίκος Κουρτσίδης, με τον Βαγγέλη Λιόλιο, σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, την δεκαετία του '70..


Λιόλιος

Ο Βαγγέλης Λιόλιος γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1956. Σε μικρή ηλικία άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι (αριστερόχειρας), μεγάλος παίχτης!!.-Σε ηλικία 15 χρονών δουλεύει επαγγελματικά σε μεγάλα μαγαζιά της πόλης ως πρώτο μπουζούκι , και συνοδεύει μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως: Σ. Διονυσίου, Μ.Λίντα, Λ. Διαμάντη, Τ.Βοσκόπουλο, Π.Πάνου, Γ.Ζαμπέτα, Γ .Πάριο, Κ. Γκραίη, Δούκισα, Μ.Μητσιά, Μ.Αγγελόπουλο, Γ.Πουλόπουλο, Γ.Νταλάρα, Χ.Αλεξίου κ.α.
 * Το 1973 Συνοδεύει την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το τραγούδι "Χωρίς δεκάρα" και το 1975 τον Βασίλη Τσιτσάνη στο τραγούδι "Συννεφιασμένη Κυριακή" στη βράβευση του Τσιτσάνη για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι..
Πιθανότατα στα τέλη τής δεκαετίας τών '70ς. (σε κάποιο κέντρο τής Θεσσαλονίκης;). Στα Μπουζούκια ζωγραφίζουν οι: Βαγγέλης Λιόλιος και Δημήτρης Χιονάς!, ενώ ο Βλάσης Λιάτης (πίσω) παίζει τύμπανα.

Όλη η μπάντα τών μουσικών τού Νίκου Παπάζογλου σε ποζάτη φωτογράφηση - (στο διάλλειμμα από κάποια πρόβας), πριν από την συναυλία - (από τις αρκετές καλοκαιρινές συναυλίες τού 1998) τον Αύγουστο(;) εκείνης τής χρονιάς, στον Λυκαβηττό..
*Οι αναγνωρίσιμοι: Νίκος Παπάζογλου - (καθιστός, 3ος από δεξιά), Δημήτρης Μυστακίδης - (καθήμενος, 1ος από αριστερά), Βαγγέλης Λιόλιος - (ο αριστερόχειρ μπουζουξής) και δίπλα του ο έτερος μπουζουξής Παναγιώτης Κουτσούρας. *Πρώτος αριστερά με την άσπρη ηλεκτρική κιθάρα ο Νίκος Ντουνούσης!, - είχε το γκρουπ "Nick and the backbone".

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΕΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓ. ΛΙΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Ν. ΚΟΥΡΤΣΙΔΗ.

Το δεξί χέρι του Νίκου Παπάζογλου
Το 1982 γνωρίζει τον Νίκο Παπάζογλου όπου ξεκινάει μια συνεργασία με συναυλίες αλλά και δισκογραφία...
 Το 1984 ανοίγει το δικό του στέκι τη «Μουσική Ταβέρνα Λιόλιος» μαζί με τη σύζυγο του σπουδαία τραγουδίστρια Φωτεινή Κοφινά. Κυκλοφορεί το 1988 ο δίσκος του Βαγγέλη Λιόλιου «Οργανάκι» που ερμηνεύει η Φωτεινή Κοφινά και ο δίσκος «Μουσικά θέματα» με σόλο μπουζούκι τον Βαγγέλη Λιόλιο αλλα και αλλα!..
*Περισσότερα στον επίσημο ιστότοπο του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Βαγγέλη Λιόλιου www.vagelisliolios.gr
 
ΒΑΓΓ. ΛΙΟΛΙΟΣ - Ν. ΚΟΥΡΤΣΙΔΗΣ- Γ. ΚΟΙΝΟΥΣΗΣ- ΔΗΜ . ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΟΣΜΑΣ

1977-1978, σε κάποιο κέντρο της Λάρισας. Ο Βαγγέλης Λιόλιος με το μπουζούκι του και ο Πάνος Τσαβουσάκης στην τζαζ.

Ετος 2014 /  ΕΝΑΣ Κ' ΕΝΑΣ!!!
Δράμαλης, Μαυρόπουλος, Τσιβγούλης, Λιόλιος, Στεργίου, Νικολόπουλος, Χιονάς, Βύζας και στην κιθάρα ο Κώστας Τσεκούρας




·♫·♪¸¸♩··♬ ♫··♪¸¸♩ ··♬♫·¯·♪¸¸♩··♬ ♫·¯·♪¸¸♩··♬♫··♪¸¸♩··♬
β) Αφιερωμα στον Μ. Αγγελόπουλο

ΜΟΥΣΙΚΗ / ΒΙΝΤΕΟ (Αγγελόπουλος, Σπάνια κομμάτια).
* Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ!, ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ!!! 
(7 κομμάτια) ΕΔΩ ---> PLAYLIST <--- *
ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ "Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ"
Μανώλης Αγγελόπουλος
(Καβάλα, 8 Απριλίου 1939 - Λονδίνο, 2 Απριλίου 1989)
Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1939 στην Καβάλα. Ήταν το πρώτο παιδί της μητέρας του Ερασμίας που τον γέννησε σε ηλικία 20 χρονών και του πατέρα του, Ηλιακού Αγγελόπουλου. Είχε έναν μικρότερο αδελφό, τον Λεύτερη. Από παιδί γύρισε όλη την Ελλάδα μέσα σε ένα τροχόσπιτο. Ο γονείς του ήταν Αθίγγανοι. Ο μικρός Μανώλης τραγούδαγε στο μεγάφωνο του αυτοκινήτου πουλώντας την πραμάτεια, επειδή οι γονείς του ήταν πλανόδιοι πωλητές. Λόγω του χαμού του πατέρα του, σε ηλικία 13 ετών, προσπάθησε να βοηθήσει την οικογένειά του δουλεύοντας σε διάφορα κέντρα διασκέδασης κοντά στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και στα Πετράλωνα, όπου έμενε με την οικογένειά του. Το ταλέντο του δεν άργησε να ανακαλυφτεί...

Η πρώτη του ηχογράφηση έγινε το 1958 στο τραγούδι "Μάνα μου εγώ πεθαίνω" Σύνθεση Β. Καραπατάκη σε Στίχους Χ. Κολοκοτρώνη. Κατά τη δεκαετία του '60 έγινε ευρύτερα γνωστός καθώς τραγουδούσε τραγούδια για τον προσφυγικό ελληνισμό και τα εξωτικά μέρη. Η μουσική του έχει επιδράσεις από την ελληνική λαϊκή μουσική, από την μουσική των Ρομά και από την αραβική μουσική, και συγκεκριμένα το τσιφτετέλι.

Συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Μανώλης Χιώτης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιώργος Μητσάκης και άλλους και κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι τα τραγούδια «Τα μαύρα μάτια σου», «Τσιγγάνας Γάλα», «Όσο αξίζεις εσύ», «Καλή τύχη», «Η διπρόσωπη», «Πήρε φωτιά η Καλαμαριά», «Τη βαρέθηκε η ψυχή μου», «Μολυβιά», «Ριχ΄ τε στο γυαλί φαρμάκι», «Ανέβα στο τραπέζι μου», «Με τι καρδιά», καθώς και πολλά άλλα τραγούδια του μουσικοσυνθέτη Αριστείδη Καραδούκα από το Μεγαλοχώρι Πλωμαρίου Λέσβου.

Ο Μανώλης Αγγελόπουλος πέθανε στο Λονδίνο στις 2 Απριλίου του 1989, έπειτα από ανεπιτυχή επέμβαση σε νοσοκομείο του Λονδίνου..

από αριστερά: Μπάμπης Μπακάλης, Σταύρος Καμπάνης, Μανώλης Αγγελόπουλος κ.α 1961 στο κέντρο "Ντελλις".
Αγγελόπουλος - Καμπάνης - 1961 κέντρο "ΝΤΕΛΛΙΣ"
ΣΤΕΛΑΡΑΣ, ΜΑΡΙΝΕΛΑ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! ΗΤΑΝΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ,!!!!
ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ !!!
-
(ΗΠΑ) ΑΜΕΡΙΚΗ 1980
Μανώλης Αγγελόπουλος , Απόστολος Νικολαΐδης

Ρεμπέτες .. "εν δράση!" (κάποτε στην Α)μερική



Κάποτε οι μεγάλοι μας λαϊκοί συνθέτες, τραγουδιστές.. όταν πήγαιναν στην Αμερική για να διασκεδάσουν τους εκεί ομογενείς τους ... εκτός από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έπρεπε να προγραματισουν και τις δουλειές για το τσαρδί (σπίτι) τους!..

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον μεγάλο Γιάννη Παπαϊωάννου μαζί με τους:
Νίκος Καλλέργης, Ηλίας Ποτοσίδης, Λευτέρης Τσαγκαράκης στην Νέα Υόρκη, στο σπίτι που μοιράζονταν έτοιμοι για την φασίνα!..
Ο Παπαϊωάννου ήταν ο μάγειρας της παρέας !.. Όπως και στις Τζιτζιφιές, έτσι και στην Νέα Υόρκη είχε κατορθώσει να προμηθεύεται πάντα τα εκλεκτότερα ψάρια!! ...


★★★★★ δεκ.'60
Ο Γιάννης Παπαϊωάννου είναι ο πρώτος λαϊκός καλλιτέχνης που πήγε για εμφανίσεις στην Αμερική. Συνολικά επισκέφτηκε τις ΗΠΑ 4 φορές, με πρώτη το 1953. Σχεδίαζε να καθήσει ένα μήνα αλλά τελικά παρέμεινε ένα χρόνο.. Δεύτερη το 1956, ακόμη γύρω στο 1960 και τέλος, στα 1967. Στις δύο πρώτες επισκέψεις του είχε παρτενέρ τη Ρένα Ντάλλια (από τα δημοφιλέστερα ντουέτα της δεκαετίας του '50), με την οποία έκαναν και πολλές ηχογραφήσεις, ενώ γνωρίστηκε με τον θρυλικό μπουζουξή Τζακ Γρηγορίου ή Χαλκιά και τους τραγουδιστές της ομογένειας Τζιμ Αποστόλου, Αξιώτη Κεχαγιά κ.α ..

Σταύρος Τζουανάκος 1925 - 1974

Tzouanakos Stauros 
Συνθέτης, Μπουζουξής, Κιθαρίστας, Τραγουδιστής, Ρεμπέτης! ...

Ο Σταύρος Τζουανάκος γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1925 στον Πειραιά (από φτωχή οικογένεια) και πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου 1974 στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

Από πολύ μικρή ηλικία δείχνει κλίση στη μουσική (αυτοδίδακτος)
- Με το ρεμπέτικο τραγούδι ασχολείται στα πρώτα χρόνια της Κατοχής .. Πρωτοεμφανίζεται γύρω στο 1942 (με τους Γιάννη Σαμιώτη, Παναγιώτη Πετσά κ.ά.) στην ταβέρνα του Γιούλη, στην οδό Πατησίων της Αθήνας. Ξεκίνησε λοιπόν παίζοντας σε ταβέρνες, ενώ παράλληλα εργαζόταν και σαν υδραυλικός (μαθαίνει και αυτην την τεχνη! για τις δύσκολες περιόδους της ζωής του..)
- Η επαγγελματική του καριέρα αρχίζει μετά την απελευθέρωση (1944), δίπλα στον Μανώλη Χιώτη, ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα το ερμηνευτικό του ταλέντο και τον παίρνει μαζί του στο πάλκο!!!
Τη χρονική περίοδο από το 1948 έως και το 1964 πρόσφερε στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι περίπου 140 όμορφα τραγούδια (δικά του και άλλων δημιουργών) που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Είναι αναμφίβολα σημαντικός συνθέτης του Ρεμπέτικου και εκφραστικότατος τραγουδιστής του!!

Γιάννης Τατασόπουλος και Σταύρος Τζουανάκος, στα μπουζούκια. Γιώργος Γοζαδίνος στην κιθάρα.

Σιγά-σιγά ο Τζουανάκος γνωρίζεται με τους γνωστότερους λαϊκούς καλλιτέχνες και το 1948 του δίνεται η ευκαιρία να γραμμοφωνήσει τα δύο πρώτα του τραγούδια στην Columbia: το "Ένας διαβάτης", με στίχους του Κώστα Κοφινιώτη (που ερμηνεύει ο ίδιος) και το "Θέλω να πάψεις να γελάς, θέλω να κλαις", με δικούς του στίχους (που ερμήνευσαν οι Ανδρέας Σπαγγαδώρος και Μανώλης Χιώτης,  με μπουζούκια τον Χιώτη και τον ίδιο). Ο πρώτος αυτός δίσκος κυκλοφορεί το 1949, με μεγάλη επιτυχία. Το 1948 γραμμοφωνεί επίσης για την His Master’s Voice το "Γυναίκα είναι, γυναίκα μένει", με δικούς του στίχους (που ερμηνεύει το θρυλικό ντουέτο των Στελλάκη Περπινιάδη-Ιωάννας Γεωργακοπούλου). 
- Τα τραγούδια του προκαλούν αμέσως θαυμασμό και γρήγορα κερδίζει την εμπιστοσύνη των πιο γνωστών λαϊκών στιχουργών της εποχής, που του δίνουν μερικά από τα καλύτερά τους τραγούδια!!.. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη του επιτυχία συμβαίνει την ίδια περίοδο που μεσουρανούν τα «ιερά τέρατα» του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού (Τσιτσάνης, Μητσάκης, Παπαϊωάννου, Χιώτης και άλλοι), όμως ο Τζουανάκος γράφει τη δική του, ιδιαίτερη καλλιτεχνική πορεία!. Επηρεασμένος από τα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου, μεταφέρει στα τραγούδια του, ίσως εντονότερα από άλλους λαϊκούς συνθέτες της εποχής, το κλίμα της μελαγχολίας, της κοινωνικής αδικίας, της στέρησης, της απόγνωσης και αποσύνθεσης της ελληνικής κοινωνίας, της ερωτικής απόγνωσης και της απιστίας, του αποχωρισμού κλπ. 
Από το 1948 ως το 1956, εμφανίζεται με διάφορα λαϊκά σχήματα, σε γνωστά μαγαζιά της εποχής, άλλοτε με τους Μανώλη Χιώτη, Απόστολο Καλδάρα, Δημήτρη Στεργίου-Μπέμπη και άλλοτε παρέα με τους Ανδρέα Σπαγγαδώρο, Γιάννη Σταματίου-Σπόρο, Μαρίκα Νίνου (με την οποία τραγούδησε ντουέτο και σε δίσκους), Ρένα Ντάλια, Τατασόπουλο, Χρηστάκη, Πόλυ Πάνου, και άλλους.. Εκτός από τα δικά του τραγούδια, ερμηνεύει με έντονο προσωπικό στυλ σε δίσκους, τραγούδια και άλλων συνθετών (Τσιτσάνη, Χιώτη, Τατασόπουλου, Μητσάκη, Κυριαζή, Μπακάλη, Λαύκα, Χρυσίνη, Καπλάνη, Πετσά, Μπιθικώτση, κ.ά.). 
ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ (Σαν κουρέλι) Τζουανάκος Κυριαζής Λαύκας  <--
* ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΜΕΝΑ
Στίχοι: Χρήστος Κολοκοτρώνης / Μουσική: Γιώργος Λαύκας
Ερμηνεία: Σταύρος Τζουανάκος & Γιάννης Κυριαζής
Ηχογράφηση: 9/1/1954 - COLUMBIA - (Χασάπικο Γρήγορο)
- Ένα από τα ωραιότερα τραγούδια της εποχής του, αλλά και του λαϊκού ρεπερτορίου γενικότερα..
Σύνθεση του σημαντικού λαϊκού συνθέτη και μπουζουξή Γιώργου Λαύκα, γραμμοφωνήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1954, με τον Σταύρο Τζουανάκο και τον Γιάννη Κυριαζή,.. ενώ, ακούστηκε και στο θερινό λαϊκό πάλκο της ταινίας «Γκολ στον έρωτα» όπου δέσποζε το συγκρότημα του Γιώργου Λαύκα με την ξεχωριστή ερμηνεύτρια του ελαφρού-μοντέρνου τραγουδιού Νινέτ Λαβάρ, τον εξαίρετο Γιάννη Κυριαζή, τον μεγάλο δεξιοτέχνη μπουζουξή Γιώργο Τσιμπίδη και τον σπουδαίο λαϊκό κιθαρίστα και αργότερα συνθέτη και τραγουδιστή Αντώνη Ρεπάνη!

Το 1956, στην «Τριάνα του Χειλά» όπου εργάζεται, γνωρίζει την Μαρία-Ρίτα Μπινοπούλου (αδελφή της ηθοποιού Άννας Γκαλ, συζύγου του Μάριου Δαλέζιου, ιδιοκτήτη του πασίγνωστου καφενείου στην οδό Ίωνος, που ήταν το στέκι των λαϊκών καλλιτεχνών της εποχής), με την οποία ερωτεύονται κεραυνοβόλα και παντρεύονται το 1957..
Αννα Γκαλ & Σταύρος Τζουανάκος. Στην Αμερική.
Αμερική...Το ίδιο περίπου διάστημα, πραγματοποιεί περιοδεία στην Αμερική. Εκεί εμφανίζεται στα ελληνικά κέντρα διασκέδασης «Νέα Ζωή», «Club Astor», «Zorba» και «Garden of Allah» και συνεργάζεται με άλλους ξενιτεμένους έλληνες μουσικούς, όπως οι Γιάννης Τατασόπουλος, Κώστας Καπλάνης, κ.α..

«Garden of Allah» Καλοκαίρι(;) 1965 στον ''Κήπο τού Αλλάχ'' - (στο ΝεοΥορκέζικο όμως κέντρο διασκέδασης τών ΗΠΑ), ο - (40χρονος) επικεφαλής τού συγκροτήματος Σταύρος Τζουανάκος, μαζί με την Καίτη Πετράκη και τον ακκορδεονίστα Βασίλη Λεμπέση, δίνουν Ελληνοπρεπείς μουσικές γεύσεις - (κυρίως) στούς ομογενείς στο Αμέρικα.. (Απο Γ.Ζγουρας)


- Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εντυπωσιασμένος από το ταξίδι του, αποφασίζει με τη γυναίκα του να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, το 1958. Εκεί αποκτούν δύο παιδιά, τα οποία ζουν ακόμα στην Αμερική, τον Θανάση και την Ιωάννα (η οποία συνοδεύει τον πατέρα της σε ηλικία μόλις 10 ετών, στο –πιθανότατα- τελευταίο του τραγούδι, "Δεν είμ' ο Σταύρος σου που αγαπάς", το 1974). 

1957+ Αμερική. Αριστερά ο Σταύρος Τζουανάκος ακούει τον φίλο του Ανέστο "Γύφτος" Αθανασίου που παίζει το μπουζουκι. Μαζί τους η Άννα Γκαλ.

Στις ΗΠΑ ο Τζουανάκος γίνεται πολύ σύντομα περιζήτητος ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των Ελλήνων μουσικών. Δουλεύει ασταμάτητα και συνεργάζεται με όλους σχεδόν τους έλληνες μουσικούς που ζουν μόνιμα ή επισκέπτονται την Αμερική (όπως οι Γιώργος Κατσαρός, Νίκος Γούναρης, Μαρίκα Νίνου, Θανάσης Ευγενικός, Τζιμ Αποστόλου, Μπέμπης Στεργίου, Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα, Γιάννης Σταματίου-Σπόρος, Κώστας Καπλάνης, κ.ά.). Το ίδιο χρονικό διάστημα ηχογραφεί νέα τραγούδια του, καθώς και επανεκτελέσεις δικών του και άλλων συνθετών, στις αμερικάνικες δισκογραφικές εταιρείες Balkan, Liberty, Nina, Standard, κ.α.).
- Στην Ελλάδα επιστρέφει κατά καιρούς και εμφανίζεται σε διάφορα κέντρα, όπως η «Τριάνα» του Χειλά, ενώ επίσης ηχογραφεί παλαιότερα και νέα τραγούδια του (όπως το "Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω", σε στίχους του Κώστα Βίρβου, το "Χίλιες γυναίκες γλέντησα", σε στίχους του Νίκου Ρούτσου, κ.ά.). Το 1962 και το 1964 ηχογραφεί τραγούδια του, στα στούντιο της Columbia, με τους Πάνο Γαβαλά, Καίτη Γκρέϋ, Πόλυ Πάνου, Γιώτα Λύδια, Χρηστάκη, Στράτο Διονυσίου και Βίκυ Μοσχολιού (στο δε πρώτο της τραγούδι, με τίτλο "Να ‘ξερες πόσο πόνεσα", δεύτερη φωνή κάνει ο ίδιος ο Τζουανάκος). 
* Το 1968 ο Γιώργος Τσιμπίδης και ο Σταύρος Τζουανάκος παίζανε στο εστιατόριο «Ζορμπάς» στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια, όπως και ο Κώστας Καπλάνης.

Το 1973 επιστρέφει για τελευταία φορά στην Ελλάδα και ηχογραφεί για την εταιρεία Standard το δίσκο "Τζουανάκος": Οι καλλίτερες επιτυχίες, με επανεκτελέσεις των γνωστότερων τραγουδιών του και με μπουζούκια τους Γιαννη Μωραιτη και Χρήστο Νικολόπουλο. Ο δίσκος κυκλοφορεί το 1974.  
- Αιφνίδια, στις 17 Δεκεμβρίου 1974, ο Σταύρος Τζουανάκος φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών, από ανακοπή καρδιάς, στη Φλώριδα των ΗΠΑ. (σ' ένα ξενοδοχείο που έμενε και όπου είχε πάει για κάποια δουλειά) ..

Ο Στάυρος Τζουανάκος στην αμερικάνικη τηλεόραση (NBC) στα χρόνια του '60.



Ο Ν.Μάθεσης "Τρελακιας" με τον Τζουανάκο (1960)
Το συγκρότημα του Τζουανάκου (1954) 


(1954)

Ο Τζουανάκος με τον Πετσά (κιθάρα), Γ.Τσιμπιδη (αριστερά μπουζούκι) και κάποιους άλλους μουσικούς (1954-'55)

"Συγκρότημα Τζουανάκου"
Στελλα Χασκιλ, ανάμεσα σε Γ.Λαυκα και Τζουανακο !!

Σπόρος (Γιάννης Σταματίου),
με την Μαρίκα Νίνου και τον Σταύρο Τζουανάκο, το 1954
(στου Τζιμη του χοντρού)

Ο Σπόρος (Γιάννης Σταματίου) με τον Σταύρο Τζουανάκο και Ρένα Νταλια!!
Κέντρο, "Λουζιτάνια" αρχές του '50. Η σφραγίδα της "τριανδρίας" Τζουανάκος-Τατασόπουλος -Σταματίου, η οποία μεσουρανούσε τότε τόσο στα κέντρα όσο και στη δισκογραφία και το ραδιόφωνο.. !!!
"Λουζιτανια" Λεωφόρος Συγγρού 127, στη στάση Άγιος Σώστης. * Το καλοκαίρι του 1952 έπαιξαν οι Γιάννης Τατασόπουλος, Μανώλης Χιώτης, Πάνος Πετσάς, Γιωργος Γοζαδίνος για την ταινία "Το Σωφεράκι"
* Στο κεντρο Λουζιτάνια το 1954 υπό την διεύθυνση του Τζίμη του Χοντρού, η Σεβάς Χανούμ τραγουδάει με το συγκρότημα Τζουανάκου-Τατασόπουλου (μαζι τους και ο "Σπορος"). Το μαγαζι ηταν απέναντι απο την "Τριάνα του Χειλά".

ο Τζουανακος αγκαλιά με τον Σπόρο και ο Χρηστάκης στο μικρόφωνο !!!!!
(στου Τζιμη του χοντρού)

'Συγκρότημα Τζουανάκου', με "Σπορο" Σταματιου!
(Αμερικη) Από αριστερά: Μαρίκα Νίνου - Σταύρος Τζουανάκος - Άννα Γκαλ - Κώστας Καπλάνης

στην Αμερικη


Τζουανάκος με Πετσά & "Μπέμπη" Στεργιου!
ΔΙΣΚΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΥΑΝΑΚΟ
Jazz & Hijaz "ETHNIC SESSIONS 1960 1970"
Stavros Tzouanakos ..The artists are Greeks, Armenians, Hebrews,
Americans and others..
- Κλαρίνο παίζει ο Gus Vali


ΜΟΥΣΙΚΗ / ΒΙΝΤΕΟ ...♭♬

Σπάνιες Ορχηστρικές ηχογραφήσεις Αμερικής του '60.. 
Ορχηστρικά Σόλο / Μπουζούκια: Σταύρος Τζουανάκος, Αργύρης Βαμβακάρης και Τάσος Σοφόπουλος. *Οι τρεις τους στην Αμερική, την δεκαετία του '60 ηχογράφησαν μαζί, 4 ορχηστρικά κομμάτια!: "Συλβάνα" (Χιώτη), "Αραπίνες" (Νύχτες μαγικές) Τσιτσανη, "Ο μαχαραγιάς" (Τζουανάκου) & την "Μισιρλού".




















Βασίλης Καραπατάκης (Καψάλης) 1922 - 1974

Karapatakis Vasilis 
Βασίλης Καραπατάκης (Συνθέτης-Οργανοπαίχτης)
* Δυο πόρτες έχει η ζωή...

- Γεννήθηκε το 1922 στην Καρδίτσα. Το πραγματικό του επώνυμο είναι Καψάλης (τσιγγάνος), ξάδελφος του Λουκά Νταράλα! Μεγάλος δεξιοτέχνης!, έπαιζε ακόμη κιθάρα, κλαρίνο, πιάνο και σαντούρι!.
Συ­νερ­γά­στη­κε με ό­λη την «α­φρό­κρε­μα» του λα­ϊ­κού τρα­γου­διού!.
Άρχισε να παίζει μπουζούκι και να τραγουδάει το 1940.. Στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του συνεργάστηκε, στη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη, με τον Καλδάρα, τον Μπακάλη και τον Πέδη.
- Γύρω στο 1945 ήρθε στην Αθηνά..

Ηχογράφησε το πρώτο του τραγούδι σε ηλικία 27ετών (1949) με τίτλο "Του ανάπηρου η μάνα". Η πρώτη του επιτυχία ήταν το "Οταν κοιμάται ο δυστυχής" σε στί­χους Χαρ. Βα­σι­λειά­δη με τον Τά­κη Μπί­νη το 1951, "Η κοι­νω­νί­α με κα­τα­κρί­νει" σε στί­χους Χρ. Κο­λο­κο­τρώ­νη με τον Στέ­λιο Κα­ζα­ντζί­δη το 1955, "Θα`ρθω μανούλα να σε βρω" σε στί­χους Χρ. Κο­λο­κο­τρώ­νη με τον Κα­ζα­ντ­δη 1957. Συνέχισαν πολλά τραγούδια στην πορεία του στο λαϊκό τραγούδι!! (Πολλά τα τραγούδησε ο Στ. Καζαντζίδης).

Ασχολήθηκε με όλες τις μορφές του λαϊκού τραγουδιού και πολλές συνθέσεις του γίνηκαν επιτυχίες!!!!


Βασίλης Καραπατάκης και Σωτηρία Μπελλου.

Η ε­πτα­ε­τί­α 1955-1961 θε­ω­ρεί­ται η πιο δημιουρ­γι­κή της κα­ριέ­ρας του, α­φού μα­ζί με τους Κα­ζα­ντζί­δη, Κο­λο­κο­τρώ­νη συνυ­πο­γρά­φουν α­πα­νω­τά «σου­ξέ»: "Στο πιο ό­μορ­φο χα­ρέ­μι", "Στην ψά­θα θα πε­θά­νω", "Α­ρά­πι­κα κορ­μιά", "Α­θή­να - Πει­ραιάς - Θεσ­σα­λο­νί­κη" κ.ά!..

Ο Καραπατάκης ηταν αυτος που ανακάλυψε τον Μανώλη Αγγελόπουλο!

Το πρώτο μεροκάματο ο "Σπόρος" το πήρε από τον Καραπατάκη!

Η μουσική στο «Δυο πόρτες έχει η ζωή» είναι δική του! (όπως έχει πει και ο μεγάλος στιχουργός Κώστας Βίρβος)

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του άνοιξε σχολή μουσικής στο Αιγάλεω. Έγραφε τραγούδια μέχρι το τέλος του και έσβησε με το μπουζούκι αγκαλιά.. Πέθανε στις 27 Μαρτίου 1974..

Γύρω στο 1959.. Λαϊκό πάλκο σε κάποιο κέντρο της εποχής.. Αναγνωρίσιμη (από εμάς) είναι: στο κέντρο με μπουζούκι ο Βασίλης Καραπατάκης, στο άλλο δεξιά ο Στέλιος Κηρομύτης. Αριστερά με μπουζουκι να είναι ο Σπύρος Αναγνώστου;.. Με την κιθάρα και το μικροφωνο να είναι ο Σταύρος Καμπάνης;..
* "Το κέντρο αυτό ήταν στην Λεωφόρο Καβάλας πριν το Παλατάκι..", μας έγραψε σε σχόλιό στην σελίδα στο fb, ο Γιαννης Πολυκανδριωτης!.

Πάλκο στα «Αραπάκια», στο ένα μπουζούκι (αριστερά) ο Βασίλης Καραπατάκης και στο άλλο (δεξιά) ο Στέλιος Κηρομύτης

Αθήνα 1950. Κέντρο "Ζούγκλα" (Πλατεία Βάθης)
-Από αριστερά. Γιάννης Κυριαζής, Σεβάς Χανούμ, Τάκης Πηνειός(πιάνο),  Βασίλης Καραπατάκης, Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Ο Σπόρος δεξιά με τα γυαλιά! 1948 σε πανηγύρι μαζί με τον μεγάλο Β. Καραπατάκη (στην μέση με το μπουζούκι) .
Στελάκης Περπινιάδης, Λουκάς Νταράλας, Βασίλης Καραπατάκης, Γιάννης Σαλασίδης, Μητσάρας (1953)
Στελάκης Περπινιάδης, Βασίλης Καραπατάκης κ.α! 
με Στ. Καζαντζίδη!!
Ο Βασίλης Καραπατάκης με Καζαντζίδη.

Ο Βασίλης Καραπατάκης και ο Πέτρος Αναγνωστάκης (κιθάρα/τραγούδι 1933-1996).
Ο Αναγνωστάκης το ντεμπούτο του στη δισκογραφία το κανε το 1957, ηχογράφησε το πρώτο του τραγούδι με τη Γιώτα Λύδια "Είμαι γνήσια τσιγγάνα", στην Columbia σε στίχους Χρίστου Κολοκοτρώνη και μουσική Βασίλη Καραπατάκη!.


* ΜΟΥΣΙΚΗ / ΒΙΝΤΕΟ / ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ +...♬♭♬ ♪ 


+Extra..
ΣΟΛΟ
Οργανικό τσιφτετέλι του μεγάλου Βασίλη Καραπατάκη. Δεκαετία '60 ... "Το τσαχπίνικο τσιφτετέλι" (Σόλο μπουζουκι).
 


Δισκογραφία Βασίλη Καραπατάκη
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ - Π.Γαβαλάς - Ρ.Κούρτη
ΑΘΗΝΑ.ΠΕΙΡΑΙΑΣ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Στ. Καζαντζίδης - Μαρινέλλα
ΑΛΛΟΣ ΚΛΑΙΕΙ, ΑΛΛΟΣ ΓΕΛΑΕΙ - Σπ.Δημητρίου - Βεατρ. Κάλι
ΑΛΟΑΝΑ - Στρ. Διονυσίου - Π. Νέγρι
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΦΤΑΙΞΑ - Κοσ. Τσίτος
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΡΑΔΙΑ - Ακυκλοφόρητο
ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΣΤΕΡΝΗ ΦΟΡΑ - Γ. Λύδια
ΑΠΟΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ - Μαρ.. Χατζοπούλου
ΑΠΟΨΕ ΝΤΥΣΟΥ ΟΜΟΡΦΑ - Γ. Λύδια
ΑΤΣ ΚΟΛΑΡΥΜ (διασκευή) - Λ. Σταμπούλη
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ - Γ. Κατσιμίχας
ΑΧ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ - Μ. Μελάγια
ΒΙΒΑ ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΜΟΥ - Αντ. Μάρος - Μπ. Τζένη
ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΠΟΝΟ - Μιχ. Μενιδιάτης
ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΟΛΑ - Ατ. Περπινιάδης
ΓΙΑ ΠΑΨΕ ΠΙΑ ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ - Θ. Ευγενικός - Ν. Φλωρούση
ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΟΥ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ - Τ. Ράντου - Γ. Κυριαζής
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝΕ - Στ. Καζαντζίδης
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ - Κ. Γκρέυ
ΓΙΑΧΑΜΠΙΜΠΙ ΤΑΛΙ ΤΑΛΙΛΕ - Μπ. Τσετίνης - Μαν. Παπαδάκης - Παν. Λειβαδάρος
ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΜΑΝΑ - Γ. Κατσιμίχας
ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΜΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ - Στ. Καζαντζίδης
ΓΛΥΚΙΑ ΦΕΛΑΧΑ ΚΛΑΨΕ - Στ. Καζαντζίδης
ΓΟΝΙΟΥ ΕΥΧΗ - Μαν. Αγγελόπουλος - Αν. Βασιλείου
ΓΥΡΙΣΕ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ - Σπ. Δημητρίου
ΔΕΝ ΕΠΑΨΑ ΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ - Στρ. Διονυσίου
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΟ Ο ΚΑΗΜΟΣ - Γ. Λύδια
ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ - Κ. Γκρέυ
ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΑΨΩ - Β. Περπινιάδης
ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΤΡΑΓΟΥΔΗΣΩ - Γ. Παπαδήμας
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΙΑ ΝΑ ΒΑΣΤΑΞΩ - Στ. Καζαντζίδης
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - Γ. Κατσιμίχας
ΔΡΟΜΟ ΠΑΙΡΝΩ - Απ. Νικολαίδης - Β. Γκίκα
ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ - Γ. Λύδια - Μαν. Αγγελόπουλος
ΔΩΣ' ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ - Γ. Κουλουκάκης - Θ. Καψάλης
ΕΒΓΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΟΥ ΛΙΓΟ - Γ. Κατσιμίχας
ΕΙΜΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΤΣΙΓΓΑΝΑ - Π. Αναγνωστάκης - Γ. Λύδια (1957)
ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΤΗΣ - Πρ. Τσαουσάκης - Γ. λύδια
ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑ - Τ. Σαρμπάνης
ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΤΑΡΑΚΙ - Στ. Καζαντζίδης - Π. Πάνου
ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ - Στρ. Διονυσίου
ΕΙΣΑΙ Η ΝΟΒΟΚΑΪΝΗ - Γ. Λύδια - Τριο Γκρέκο
ΕΛΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ - Γ. Κατσιμίχας
ΕΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ - Στ. Καζαντζίδης - Π. Νέγκρι
ΕΛΑ ΜΑΡΙΤΣΑ ΜΟΥ - Κ. Μαυρομιχάλης
ΕΛΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ - Ν. Αντωνάτου
ΕΛΑ ΦΙΛΑ ΜΕ - Μ. Μελάγια - Στ. Πλέσσας
ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ - Στ. Καζαντζίδης
ΕΜΠΑ ΣΤΟ ΧΟΡΟ - Κ. Γκρέυ - Αντ. Μουστάκας - Παν. Λειβαδάρος
ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - Σπ. Ζαγοραίος
ΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΚΛΑΙΕΙ - Κ. Γκρέυ - Στ. Καμπάνης
ΕΝΑ ΧΑΡΕΜΙ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - Αντ. Μουστάκας
ΕΠΑΨΕΣ ΓΙ' ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑΣ - Θ. Καψάλης - Β. Γκίκα
ΕΡΧΟΜΑΙ ΜΑΝΑ - Στ. Καζαντζίδης - Β. Γκίκα
ΕΡΧΟΜΑΙ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ - Π. Νέγκρι - Στρ. Διονυσίου
ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΙΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ - Θοδ. Σιναϊδης - Α. Στεφάνου
ΕΧΩ ΝΤΑΛΚΑ, ΕΧΩ ΣΕΒΝΤΑ - Β. Περπινιάδης
ΖΑΜΠΑΛΑ - Μ. Κουρτίδης
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ - Στ. Καζαντζίδης
Ή ΜΑΖΙ ΜΟΥ Ή ΑΝΤΙΟ - Π. Παπαδοπούλου
Η ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ - Σ. Κολλητήρη
Η ΝΥΧΤΑ ΦΕΥΓΕΙ - Π. Πάνου
Η ΠΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗ - Π. Πάνου
Η ΤΑΜΑΡΑ - Κ. Γκρέυ - Γρ. Μπιθικώτσης
ΗΡΘΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΑ - Θ. Σκούρτης
ΘΑ 'ΡΘΩ ΜΑΝΟΥΛΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ - Στ. Καζαντζίδης
ΘΑ 'ΡΘΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ - Σπ. Δημητρίου - Βεατρ. Κάλι
ΘΑ ΠΕΣΩ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ - Σπ. Δημητρίου
ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ - Στρ. Διονυσίου - Μ. Χιώτης
ΘΕΛΩ ΑΠΟΨΕ ΝΑ ΜΕΘΥΣΩ - Ντ. Μπαϊμάκος - Κ. Ζήρα
ΘΕΛΩ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - Γ. Κατσιμίχας - Β. Καραπατάκης
ΙΖΑΜΠΕΛΑ - Κοσ. Τσίτος - Ν. Ρένη - Αντ. Μουστάκας
ΙΜΙΤΛΕΡΙΜ (διασκευή) - Λ. Σταμπούλη
ΙΝΔΙΑΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ - Μαν. Αγγελόπουλος
ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - Γ. Ταλιούρης
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ - Μαν. Αγγελόπουλος
ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΑ - Κ. Γκρέυ
ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΞΕΝΙΤΙΑ - Γ. Λύδια
ΚΑΡΤΕΡΩ ΤΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ - Στ. Βήτου
ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝΕ - Ανδ. Ζακυνθινάκης - Μ. Λώρη
ΚΛΑΙΕΙ ΑΠΟΨΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ - Γ. Κατσιμίχας
ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ - Γ. Κατσιμίχας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΧΑΝΤΡΕΣ - Π. Πάνου - Τ. Καλιβωκάς
ΚΟΜΠΟΛΟΪ ΣΟΥ ΜΕ ΠΑΙΖΕΙΣ - Γ. Λύδια - Γ. Κυριαζής
ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ - Μαρ. Χατζοπούλου
ΛΑΘΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ - Γ. Κατσιμίχας - Κ. Κάρολ
ΛΑΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ - Γ. Κυριαζής
ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ - Ν. Παπανικολάου - Ιορδάνης Τσομίδης
Μ' ΑΓΑΠΑΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ - Κ. Γκρέυ
Μ' ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ - Γ. Κατσιμίχας
ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ - Στ. Καζαντζίδης - Β. Γκίκα
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΚΑΡΔΙΕΣ - Μ. Μαρούδα
ΜΑΚΟΥΜΠΑ - Αντ. Μουστάκας
ΜΑΝΑ ΕΣΥ - Βασ. Βλάσης
ΜΑΝΑ Η ΜΑΥΡΗ ΜΟΙΡΑ ΜΟΥ - Γ. Ταλιούρης
ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΝΑ - Θοδ. Σιναϊδης
ΜΑΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙΣ - Π. Γαβαλάς
ΜΑΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ, ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ - Σπ. Δημητρίου
ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΠΕΘΑΙΝΩ - Μαν. Αγγελόπουλος
ΜΑΝΤΑΝΙΝΙ - Μαν. Αγγελόπουλος
ΜΑΡΑΜΠΟΥ - Μαν. Αγγελόπουλος - Γ. Λύδια - Θ. Κανακάρης
ΜΑΡΙΑ - Τρίο Μπελκάντο
ΜΕ ΑΓΑΠΑΣ - Ν. Παπανικολάου - Ιορδάνης Τσομίδης
ΜΕ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ - Μαρ. Μπαλτόπουλος
ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΕΝΗ - Γ. Κουλουκάκης
ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ - Μαν. Αγγελόπουλος - Αν. Βασιλείου
ΜΕ ΠΛΗΓΩΣΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΞΕΝΙΤΙΑ - Σπ. Δημητρίου
ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΘΟΣ - Γ. Κατσιμίχας
ΜΕΜΕΤ ΑΓΑΣ - Αντ. Μουστάκας
ΜΕΡΑ - ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ - Τ. Παπαδοπούλου
ΜΕΣ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΡΑΣΙ - Μαν. Αγγελόπουλος - Αν. Βασιλείου
ΜΕΣ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ ΞΑΓΡΥΠΝΩ - Π. Πάνου
ΜΕΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΛΑΜΑ - Ν. Αντωνάτου
ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ - Π. Γαβαλάς - Ρ. Κούρτη
ΜΗ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΤΗΣ - Θ. Καψάλης - Β. Γκίκα
ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΜΟΥ - Ανθ. Αλιφραγκή - Α. Στεφάνου
ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ ΘΑ ΠΩ - Γ. Λύδια
ΜΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕΣ - Κ. Γκρέυ
ΜΙΑ ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ - Π. Γαβαλάς
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΨΑΡΕΥΩ - Μάριος Κώστογλου
ΜΟΧΙΚΑ - Γ. Κυριαζής - Μ. Λώρη
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣΠΙΤΟ - Ν. Ρένη - Αντ. Μουστάκας
ΝΑ ΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ - Στ. Καζαντζίδης
ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ Τ' ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ - Κ. Γκρέυ
ΝΑ ΦΤΓΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ Ο ΒΑΡΥΣ - Π. Πάνου
ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΑ ΛΙΓΗ ΧΑΡΑ - Π. Πάνου
ΝΥΧΤΑ ΘΛΙΜΜΕΝΗ - Γ. Λύδια - Γ. Κυριαζής
ΞΥΠΝΗΣΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ - Γ. Λύδια
Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ - Τ. Ράντου - Γ. Κυριαζής
Ο ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ - Γ. Κατσιμίχας
Ο ΜΑΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Γ. Λύδια
Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Στ. Καζαντζίδης
ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ - Τρίο Μορένο
ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ - Αντ. Μουστάκας
ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ - Γ. Λύδια
ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΛΑΜΨΕΣ - Κ. Μαυρομιχάλης
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕ ΜΑΚΡΙΑ - Στ. Καζαντζίδης
ΟΠΩΣ ΗΡΘΑ ΕΤΣΙ ΦΕΥΓΩ - Στ. Καμπάνης - Μ. Λώρη - Γ. Κυριαζής
ΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ - Π. Πάνου
ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ - Στρ. Διονυσίου
ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΤΕ Ο ΔΥΣΤΥΧΗΣ - Τ. Μπίνης - Ευαγγ. Μαρκοπούλου.
ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ - Στ. Καμπάνης
ΟΥΙΣΚΥ ΤΖΙΝ ΚΑΙ ΦΡΟΥΜΕΛ - Στ. Καζαντζίδης
ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ - Θ. Καψάλης - Γ. Λύδια
ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΤΙΚΕΣ - Τ. Μπίνης - Ευαγγ. Μαρκοπούλο
ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ - Τ. Μαρούδας
ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟ - Γ. Λύδια - Στ. Καζαντζίδης
ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ - Απ. Νικολαίδης
ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΧΑΡΕΣ - Μαν. Αγγελόπουλος
ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ - Ανθ. Αλιφραγκή
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ - Ρ. Καλάκη - Ν. Καλάκης
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ - Θαν. Καψάλης
ΠΟΝΑΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ - Π. Γαβαλάς - Ρ. Κούρτη
ΠΟΝΟΣ, ΠΙΚΡΑ, ΔΑΚΡΥ - Μαν. Αγγελόπουλος
ΠΟΡΤΕΣ ΔΙΠΛΟΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ - Πρ. Τσαουσάκης
ΠΟΤΑΜΙ ΤΟ ΔΑΚΡΥ - Αντ. Ζακυνθινάκης - Μ. Λώρη
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ - Μπ. Τζένη - Γ. Κυριαζής
ΠΡΙΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ - Π. Γαβαλάς - Ρ. Κούρτη
ΠΡΟΤΟΥ ΛΑΛΗΣΕΙ ΚΟΚΟΡΑΣ - Μ. Λώρη - Αντ. Μαύρος
Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ - Τ. Παπαδοπούλου
Σ' ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ - Θοδ. Θωμάς - Αν. Χρυσάφη
ΣΑΝ ΤΟ ΕΡΗΜΟ ΠΟΥΛΙ - Στ. Βήτου - Βασ. Καραπατάκης
ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΡΤΟ - Γ. Λύδια
ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Θαν. Καραπατάκης - Β. Γκίκα
ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΜΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ - Μαν. Αγγελόπουλος - Αν. Βασιλείου
ΣΟΡΑΓΙΑ - Μαν. Αγγελόπουλος - Γ. Λύδια
ΣΠΑΣΤΑ ΠΑΣΑ ΜΟΥ - Ντ. Δρακούλη - Μπ. Τσετίνης
ΣΠΙΤΙ, ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ - Στ. Βήτου
ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΖΕΙ - Γρ. Μπιθικώτσης
ΣΤΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΒΡΟΧΗ - Γ. Λύδια
ΣΤΗΘΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ - Κυρ. Νικολαίδης
ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ - Στ. Καζαντζίδης
ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΓΡΟΘΙΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΣ - Γρ. Μπιθικώτσης
ΣΤΟ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΡΕΜΙ - Στ. καζαντζίδης
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟ ΔΕΙΛΙΝΟ - Πρ. Τσαουσάκης - Α. Στεφάνου - Γ. Κυριαζής
ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ - Π. Πάνου
ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ - Κ. Γκρέυ
ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ ΣΤΑΖΟΥΝ ΓΛΥΚΑ - Αντ. Ζακυνθινάκης - Ρ. Κούρτη
ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΡΟΛΟΪ - Στρ. Διονυσίου - Β. Γκίκα
ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ - Β. Περπινιάδης
ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ - Τ. Σαρμπάνης
ΤΙ ΣΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ - Δούκισσα
ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ - Κ. Βολιώτης
ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΚΛΗΡΗ - Θ. Καψάλης - Β. Γκίκα
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ - Γ. Μάνος - Μ. Χιώτης
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ - Γ. Ταλιούρης
ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ - Π. Πάνου - Π. Αναγνωστάκης - Αντ. Κλειδωνάρης
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ - Γ. Λύδια
ΤΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ - Τ. Τσεπελίδου
ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ - Α. Χρυσάφη
ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΑΚΙ - Γ. Κυριαζής - Α. Στεφάνου
ΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ - Β. Γκίκα
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ - Αργ. Χαλουλάκος - Γ. Κυριαζής
ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ - Γ. Λύδια
ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΜΟΥ ΚΥΛΑ - Σπ. Ζαγοραίος - Ζ. Ζαγοραίου
ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - Σπ. Ζαγοραίος
ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΟΥ Η ΜΑΝΑ - Μ. Βαμβακάρης - Σ. Καλφόπουλου
ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ - Β. Περπινιάδης
ΤΥΡΑΝΝΕ ΤΥΡΑΝΝΗΣΕ - Κ. Γκρέυ
ΦΑΡΑΧ - Στ. Καζαντζίδης
ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ - Στ. Καζαντζίδης - Μαρινέλλα
ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ - Στρ. Διονυσίου
ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ - Γ. Κατσιμίχας - Κ. Κάρολ
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - Τ. Ταλιούρης
ΦΤΩΧΟ ΚΟΡΙΤΣΙ - Μαν. Αγγελόπουλος
ΦΤΩΧΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΣ - Γ. Κατσιμίχας
ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ - Στρ. Διονυσίου - Β. Γκίκα
ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - Γ. Κατσιμίχας
ΧΟΡΕΨΕ ΚΟΥΚΛΙ ΜΟΥ - Γ. Λύδια

*ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΔΙΣΚΩΝ (Σολίστ)

ΑΝ ΜΕ ΗΘΕΛΕΣ ΜΑΡΙΤΣΑ ΜΟΥ - Γρ. Μπιθικώτσης
ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ - Γ. Κατσιμίχας - Μ. Λώρη
ΑΡΑΠΙΚΑ ΚΟΡΜΙΑ - Στ. καζαντζίδης
(Κ. Παπαδόπουλος - Χ. Λεμονόπουλος - Β. Καραπατάκης)
ΑΡΑΠΙΝΑ - Μαν. Αγγελόπουλος - Γ. Λύδια
ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ - Στρ. Διονυσίου
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ - Γ. Κατσιμίχας
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΟΧΟΣ - Στ. Καζαντζίδης
(Γ. Ζαμπέτας - Β. Καραπατάκης)
ΔΕΝ ΣΕ ΛΗΣΜΟΝΩ - Στ. Καζαντζίδης
ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΟ - Στρ. Διονυσίου
ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΛΑ ΜΑΣ - Γ. Λύδια - Στ. Χατζηδάκης
(Γ. Ζαμπέτας - Β. Καραπατάκης)
ΘΕΑΤΡΙΝΑ - Γ. Λύδια
(Γ. Ζαμπέτας - Β. Καραπατάκης)
ΘΛΙΜΜΕΝΑ ΒΡΑΔΙΑ - Απ. Καλδάρας - Μ. Λώρη
ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ ΠΑΛΙ ΑΥΠΝΟΣ - Γ. Λύδια
ΚΑΡΔΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ - Β. Περπινιάδης
ΜΑΓΚΑΛΑ - Μαν. Αγγελόπουλος
ΜΑΝΑ ΕΧΩ ΑΔΕΡΦΙΑ - Στ. Καζαντζίδης
(Κ. Παπαδόπουλος - Λ. Μπαλής - Β. Καραπατάκης)
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΦΑΝΟΣ - Στ. Καζαντζίδης
(Λ. Καρνέζης - Κ. Παπαδόπουλος - Λ. Μπαλής - Β. Καραπατάκης)
ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΜΗΤΕΡΑ - Μαν. Αγγελόπουλος - Γ. Λύδια
ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΑΡΡΩΣΤΗ ΒΑΡΙΑ - Μαν. Αγγελόπουλος - Γ. λύδια
ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕΝΑΔΑ - Δημ. Ρουμελιώτης
Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΜΑΚΡΥΑ - Στ. Καζαντζίδης - Π. Νέγκρι
ΟΛΑ ΜΑΤΑΙΑ, ΟΛΑ ΨΕΥΤΙΚΑ - Στ. Καζαντζίδης
(Κ. Παπαδόπουλος - Χ. Λεμονόπουλος - Β. Καραπατάκης)
ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ - Στρ. Διονυσίου
(Κ. Παπαδόπουλος - Χ. Λεμονόπουλος - Β. Καραπατάκης)
ΠΑΡΕ ΜΕ ΠΑΡΕ ΜΕ - Ι. Γεωργακοπούλου
(Β. Καραπατάκης - Γ. Τατασόπουλος)
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΖΗΣΩ - Στ. Καζαντζίδης
(Κ. Παπαδόπουλος - Β. Καραπατάκης - Λ. Μπαλής)
ΡΙΞΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΠΕΝΙΑ - Στ. Καμπάνης 

(Καραπατάκης - Τσιτσάνης)
ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΔΙΧΩΣ ΜΑΝΑ - Στ. Καζαντζίδης
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΝΗΦΟΡΑΚΙ - Γ. Κατσιμίχας - Μ. Λώρη
ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ - Γ. Κατσιμίχας - Μ. Λώρη
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ - Στ. Καζαντζίδης
(Κ. Παπαδόπουλος - Β. Καραπατάκης - Λ. Μπαλής)
ΤΟ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - Στ. Καζαντζίδης
ΤΟ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - Στ. Καζαντζίδης
(Κ. Παπαδόπουλος - Β. Καραπατάκης - Λ. Μπαλής)
ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΔΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ - Π. Πάνου - Τρίο Γκρέκο
(Β. Καραπατάκης - Λ. Καρνέζης)
ΦΕΥΓΩ ΑΠΟΨΕ ΜΑΚΡΥΑ ΣΟΥ - Γ. Κατσιμίχας - Μ. Λώρη
ΦΥΓΕ ΚΙ ΑΣΕ ΜΕ - Γ. Κατσιμίχας - Μ. Λώρη

--> Στοιχεία (για την δισκογραφία) από το βιβλίο του Γιώργου Αλτή "Οκτώ Λαϊκά Πορτραίτα" το οποίο εκδόθηκε σε συνεργασία με το περιοδικό ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
πηγή "ρεμπέτικο φόρουμ"