Κώστας Τσοκαρόπουλος [ο γνωστός/άγνωστος ρεμπέτης]

Thanos GR ~ MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!!

Στην αναζήτηση μας για τους γνωστούς/άγνωστους καλλιτέχνες της λαϊκής/ρεμπέτικης κληρονομιάς μας (της μαγκιάς μας δηλ.!), βρήκαμε και συγκεντρώσαμε φωτογραφικό υλικό από τον ρεμπέτη μπουζουξή Κώστα Τσοκαρόπουλο. Πολυ δεν τον γνωρίζαμε άλλα όταν βλέπουμε την κλασική λαϊκή σκηνή από μια παλιά ελλη. ταινία ...
Είναι το τρίτο μπουζούκι από την γνωστή στο είδος ελληνική ταινία του 1952 "Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ" με Ζαμπέτα, Χρυσάφη και Μητσάκη!!

Πρωτη σειρα: Ζαμπέτας, Χρυσάφη, Μητσάκης και ο Κώστας Τσοκαρόπουλος
απο την ελλ.ταινια 1952 "Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ"


Ο Κώστας Τσοκαρόπουλος γεννήθηκε στης 1-1-1920 στον Πειραιά. Έζησε το ρεμπέτικο τραγούδι, έμαθε μπουζούκι και δεν άργησε να βρει σινάφι του!.. Μετά την κατοχή συνεργάστηκε με τη αφρόκρεμα του ρεμπέτικου/λαϊκού πενταγράμμου!.
Με το συγκρότημα Παπαϊωάννου, με το συγκρότημα του Μητσακη, χρόνια στου Στελλακη Περπινιαδη, χρονιά με τον κάλο του φίλο Λουκά Νταράλα, την Μπελλου, με Ζαμπετα κ.α!..

*Τα πρώτα βήματα του Γιώργου Ζαμπέτα σαν επαγγελματίας μουσικός, οφείλονται στον Κωστα Τσοκαρόπουλο.

1938 - '39 περίπου. Ο Κώστας Τσοκαρόπουλος δεξιά με κιθάρα, παρέα με έναν φίλο του, με μπουζούκι (με σπαστό καπάκι).

Γύρω στα 1950, μάλλον από κάποια πρόβα. Ο Κώστας Τσοκαρόπουλος (αριστερά) με τον Γιωργο Ζαμπετα (δεξιά), με τα τρίχορδα τους. Ο μόρτης κιθαρίστας(!) είναι ο μεγάλος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιωργος Τσιμπιδης!.

1948 με '50 περίπου, σε κάποιο πάλκο, τραγουδά η νεαρή Σωτηρία Μπελλου με κιθάρα. Στο μπουζούκι ξεχωρίζει ο Κώστας Τσοκαρόπουλος.
Σπάνιο ντοκουμέντο μεταπολεμικής εποχής!. Το μουσικό βιβλιάριο του ρεμπέτη μπουζουξή Κώστα Τσοκαρόπουλου το 1949. Εγγεγραμμένος στο θρυλικο Συνδέσμο μουσικών Αθηνών – Πειραιώς «Η Αλληλοβοήθεια», - Ειδικότης: "Μανδολα" (!) Δηλαδή μπουζούκι!... Το μπουζούκι τότε, ακόμα "μύριζε" τεκέ και φυλακή!...

Μουσικό Βιβλιάριο 1969. "ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ"

Διαφημιστικό με το συγκρότημα Στελλακη Περπινιαδη, 
με μπουζουκι τον Κώστα Τσοκαρόπουλο κ.α!
Ο Βαγγέλης ο τρελός (κιθάρα), η Σωτηρία Μπέλου, ο Κώστας Τσοκαρόπουλος (μπουζούκι), ο Γιάννης Μέρτικας (πιάνο) κι ο Νίκος ο ακορντεονίστας, στου Μαργωμένου (20-2-1952)
ΕΝΑ "ΦΕ΄Ι΄ΒΟΛΑΝ" ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ "ΦΑΛΛΗΡΙΚΟΝ". ΜΕ ΤΣΟΚΑΡΟΠΟΥΛΟ, ΖΑΜΠΕΤΑ, ΓΙΑΝΗΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ 1950-52
Ο Γιώργος Μαργωμένος με την ορχήστρα στο μαγαζί του "ΦΑΛΛΗΡΙΚΟΝ"
Με τον Γιαννη Παπαδοπουλο κιθαρα, δεξιά, ο Γιώργος Ζαμπέτας στο ξεκίνημα της καριέρας του!. Αριστερά στο μπουζούκι ο Κώστας Τσοκαρόπουλος!, Γιάννης Μέρτικας (πιάνο), Τακης Μενδρινός (βιολι) και η Νταϊάνα.
Το συγκρότημα Γιώργου Μητσάκη, με Αννα Χρυσάφη (όπου είχε γνωρίσει με «μεσολαβητή» το Γιώργο Ζαμπέτα), πίσω με μπουζούκι ο Κώστας Τσοκαρόπουλος, σε κάποια εκδήλωση (1952).
* Μητσάκης - Χρυσάφη, αποτέλεσαν ένα από τα ωραιότερα ντουέτα εκείνης της περιόδου!..


Το Αθηναϊκό Συγκρότημα Λαϊκών και Ευρωπαϊκών Τραγουδιών του Κωνσταντίνου Τσοκαρόπουλου στην Πάτρα!. Στο κέντρο "Αλάσκα". Δεκαετία '50.
Σπάνια φωτογραφία, ο Γιαννης Παπαδοπουλος, ο Δημήτρης Στεργίου "Μπέμπης" και ο Κώστας Τσοκαρόπουλος, αραχτοί!!
Μπουζούκι (τρίχορδο) μεταγενεστερο του Κώστα Τσοκαρόπουλου.


*Στην αναζήτηση μας για τον Κώστα Τσοκαρόπουλο βρήκαμε έκπληκτη ενα blog / αφιέρωμα στον μπουζουξη Τσοκαρόπουλο με σπάνιες φωτογραφίες ντοκουμέντα!!
*πατηστε εδω --> Τσοκαρόπουλος Κων/νος Μια παλιά ιστορία
Συγκρότημα Παπαιωανου με Τσοκαρόπουλο, Στελιο Σουγιουλτζη, 
Ηλια Ποτοσιδη κ.α! (από το mpaglamadaki.blog)
Λαϊκό/Ρεμπέτικο Παλκο με τους: Τσοκαρόπουλος Κωστας μπουζουκι, Σωτηρια Μπελλου κιθαρα, Λευτέρης Τσαγκάρης μπουζουκι κ.α!.. (φωτο απο το mpaglamadaki.blog).

 Λουκάς Νταράλας και Κώστας Τσοκαρόπουλος, παίζουν με τα τρίχορδα τους, σε κάποιο εξοχικό κέντρο. Δεκαετία του '50.
* Σπάνιες φωτογραφίες από τον Παναγιωτη Τσοκαροπουλο (γιος του ρεμπέτη Κωστα Τσοκαρόπουλου).
Λουκάς Νταράλας και Κώστας Τσοκαρόπουλος. Δεκαετία του '50.
Χειρόγραφο ★ Πρόγραμμα εκπομπής (για το ραδιόφωνο) με το συγκρότημα Λουκά Νταράλα και Κώστα Τσοκαρόπουλου, 1954 με '55 περίπου.. -Συμμετέχουν: Καιτη Γκρευ στο τραγούδι και ο Ν.Μενεξης (κιθάρα/τραγούδι), Ε.Μαθας (ακορντεόν), Τ.Κουλουρης (βιολί), Μ.Παπαδακης (πιάνο)...

Σπάνια φωτογραφία!, μάλλον στα τέλη το '40. Αναγνωρίσημοι ειναι: στο ένα μπουζουκι αριστερά ο Κώστας Τσοκαρόπουλος, δεξιά ο (κατά 2 χρόνια μεγαλύτερος του) Μιχάλης Γενίτσαρης. Πίσω, όρθια, με κιθάρα "παρά πόδα", η Σωτηρία Μπέλλου (1 χρονο μικρότερη του Γενίτσαρη). Στο πιάνο η Ευαγγελία Μαργαρώνη!. ** Αναζητούνται οι υπόλοιποι... Στο κέντρο με μπουζουκι ποιος να 'ναι;;..

- / - / - / - / - / - / - / - /- / - / - / - / - / - / -

Thanos GR ~ MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!! / Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib