Κέντρο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ (Τζιτζιφιες)

Unknown


Μπουζούκια. Διασταύρωση Τζιτζιφιών...

Ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Γιάννης Παπαϊωάννου εγκαινιάζουν το περίφημο κέντρο και σημειώστε πως οι Τζιτζιφιές για μία εικοσαετία και παραπάνω υπήρξαν κάτι σαν τη λεωφόρο Mαλεκόν της Αβάνας, με πολλά και ξακουστά νυχτερινά κέντρα με θρυλικά brands. Στις 31 Αυγούστου του 1951 δολοφονήθηκε ο ιδιοκτήτης του κέντρου Βασίλης Καλαματιανός από τον αστυφύλακα Θεόδωρο Ρίγκα, σοκάροντας την κοινή γνώμη.. Μετά το αιματηρό περιστατικό το κέντρο έκλεισε και ξανάνοιξε από τον Βασίλη Χειλά, κατόπιν προτροπής της Μπέλλου, που ήθελε να εκδικηθεί τον Τσιτσάνη που μεσουρανούσε στο διπλανό "Φαληρικόν" με τη Μαρίκα Νίνου.
Τζιτζιφιές, 1947-'48
Η "Εθνική Ελλάδος" του ρεμπέτικου στο κέντρο του "Καλαματιανού":
- Κάτω(απο αριστερα): Στέλιος Κερομύτης, Απόστ. Χατζηχρήστος, Γιώργος Μητσάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Μανισαλής.
- Μέση: Σπύρος Περιστέρης, Αργύρης Βαμβακάρης, Μάρκος Βαμβακάρης, Ηλίας Ποτοσίδης, Κώστας Ρούκουνας.
- Πάνω: Κώστας Μαρσέλος, Ζαχαρίας Κασιμάτης.
*Ο Ζαχαρίας Κασιμάτης (πάνω δεξιά με την κιθάρα) υπήρξε γνωστός λαϊκός δημιουργός, εξαίρετος τραγουδιστής, αλλά και καλός κιθαρίστας. Κράτησε δε το ρόλο του κιθαρίστα σε «δύσκολες» κομπανίες, όπως αυτή της φωτογραφίας.. (Στο συγκρότημα αυτό έπαιζε και ο Τσιτσάνης με την Ρένα Στάμου!) Τα περισσότερα (και γνωστά) μπουζούκια σε ένα πάλκο, στο μαγαζί του Καλαματιανού !!!!!
Ο Ευγενικός ο Σαμιώτης, μία φίλη, ο Γενίτσαρης,
ο Παναγιώτης Σαρίκας, ο Γ. Ροβερτάκης (όρθιος),
στου Καλαματιανού (1949)
1949 στην ταβέρνα Καλαματιανού -απο αριστερά: Ο Αθανάσιος Ευγενικός, ο Μιχάλης Γενίτσαρης μπουζούκι, Ροβερτάκης πιανο, ο Παναγιώτης Σαρίκας μπουζούκι! *Θεμελιωτές του ρεμπέτικου τραγουδιού..
Στου "Καλαματιανού" με Χιώτη - Μπελλου 1953
(Διεύθυνση Βασίλη Χειλά)
Στου "Καλαματιανού" στις Τζιτζιφιές, 1950 περίπου..
Πρώτη σειρά: Σ. ΜΠΕΛΛΟΥ , ΜΙΧ. ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ, ΑΝ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, 
πίσω: Θ. ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ κιθαρα, ΡΟΒΕΡΤΑΚΗΣ πιανο και ο μικρος ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ με μπαγλαμα !!!.


Ο Μιχάλης Γενίτσαρης με τον Θανάση Ευγενικο και τον Ροβερτάκη (όρθιος) στου "Καλαματιανού" στις Τζιτζιφιές, 1950 περίπου..

Unknown / Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib