Καρνέζης Παπαδόπουλος "Lakis & Kostakis"

Unknown
στην Αμερική δεκ. '60
Ο αριστερόχειρας Λάκης Καρνέζης μαζί με τον δεξιοτέχνη Κωστα Παπαδόπουλο αποτέλεσαν ένα από τα θρυλικά αχτύπητα δίδυμα του μπουζουκιού!!
Άμα τους ακούς (χωρίς να τους βλέπεις), νομίζεις ότι ακούς ένα μπουζούκι !!!
*με τα ηλεκτρικά μπουζούκια!

 Ο Λάκης Καρνέζης βέρος Κοκκινιώτης ξεκίνησε από μικρός με τον φίλο & γείτονα του, Κώστα Παπαδόπουλο (το δεξί μπουζούκι του Θεοδωράκη) να παίζουν μπουζούκι και να κάνουν διπλοπενιές και αρμονικές μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα ντουέτο δεξιοτεχνίας που σύντομα έγινε γνωστό & διάσημο τόσο που 17χρονων(συνομήλικοι κιόλας) έπαιζαν σε επαγγελματικά μαγαζιά.
- Ο αριστερόχειρας Λάκης μαζί με τον Κώστα αποτέλεσαν ένα αχτύπητο δίδυμο που βασίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης για να "φτιάξει" τα τραγούδια του!

- Επαιξαν μαζί σε χιλιάδες ηχογραφήσεις, πολλές από τις οποίες είναι πια ιστορικές (Θεοδωράκης - Χατζηδάκης - Ακης Πάνου)
- Εχουν παίξει όλο το έργο του Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοϊζο αλλά και σε όλα τα παλιά τραγούδια των Μπιθικώτση, Πόλυ Πάνου, Γαβαλα και γενικώς όλα της δεκαετίας '55-'65.
--> (Ο Μπιθικώτσης είναι αυτός που τους σύστησε και στον Θεοδωράκη το 1963 όταν αυτός του ζήτησε καλό μπουζούκι - ο Χιώτης, Τσομίδης, Μπέμπης, Σπόρος είχαν φύγει για Αμερική - ο Ζαμπέτας ήταν αποκλειστικά στο Χατζιδάκι - οπότε ο Μπιθί είπε" Μίκη θα πάρεις τα Κοκκινιώτάκια - δεν υπάρχουν καλύτεροι!")...

1963 Μίκης Θεοδωράκης,, Λάκης Καρνέζης, Κωστας Παπαδόπουλος.

1963 σε συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη, μαζι με: Ντόρα Γιαννακοπούλου, Λάκης Καρνέζης, Κωστας Παπαδόπουλος.
Κέντρο "Κουλουριωτης" 1958 (ενας κ ενας!) απο αριστερα: Λακης Μπαλλης, αγνωστη τραγοδιστρια, Δημήτρης Ρουμελιώτης, Στελαρας Καζαντιδης, Μαρινέλλα, το διδυμο Παπαδοπουλος-Καρνεζης, αγνωστη τραγοδιστρια, Μέμος Κυριαζής ντραμς, 2 βιολιστές! ο Βαγιας και ο Κουλουρης, Πιάνο η Παπαδοπούλου και ο Σαλασιδης κιθαρα!



1961-'62, πρωϊνό, στο σπίτι του Τσιτσανη με Καρνέζη, Παπαδόπουλο, Μπιθικώτση και Γ.Κυνουσης ακορντεόν.
1961-'62 ο Τσιτσάνης γράφει (extended 45άρια) με τους
Κώστα Παπαδόπουλο και Λάκη Καρνέζη στα ακουστικά μπουζούκια. Οι ενορχηστρώσεις, οι διφωνίες και τριφωνίες είναι, για μία ακόμη φορά, υποδειγματικές .. με βασικό ερμηνευτή τον Γρηγόρη Μπιθικώτση!!!
ΚΑΡΝΕΖΗΣ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ
ΑΜΕΡΙΚΗ 1963 - '64

Καρνέζης και Παπαδόπουλος
*Απο: Νέαρχος Γεωργιάδης & Τάνια Ραχματούλινα, «Κώστας Παπαδόπουλος - ο Παγκανίνι του μπουζουκιού»
Καρνέζης, Μπιθικώτσης, Παπαδόπουλος

Ο Σταμάτης Κόκοτας με τους σολίστ και αχτύπητο δίδυμο Κώστα Παπαδόπουλο & Λάκη Καρνέζη, σε κάποια από τις πολλές συνεργασίες τους!.

Λάκης Καρνέζης και Κώστας Παπαδόπουλος (καθιστοί), με άλλους συναδέρφους μουσικούς!

Την χρονιά τού 1976 Μίκης Θεοδωράκης και Βασίλης Παπακωνσταντίνου συνεργάζονται για τα τραγούδια τού δίσκου "Τής εξορίας". Στην φώτο, κάποιοι από τούς συντελεστές ''φανερώνονται'' την ώρα τής πρόβας στο στούντιο τής "Κολούμπια" και λίγο πριν την ηχογράφηση κάποιου τραγουδιού (από τα 12 τού δίσκου).. Καθισμένοι: Χρήστος Νικολόπουλος (με πλάτη στον φακό), Κώστας Παπαδόπουλος, Μίκης Θεοδωράκης, Λάκης Καρνέζης.. Όρθιοι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Διδίλης - (για πολλά χρόνια πιανίστας + συνεργάτης τού Μίκη) και ο διευθυντής τής δισκογραφικής εταιρείας "Μίνως Μάτσας και Υϊός" Μάκης Μάτσας.

ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ & ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ
Λάκης Καρνέζης
Γεννήθηκε στη Νίκαια Πειραιά 1937. Φημισμένος σύγχρονος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και της κιθάρας. Αυτοδίδακτος μουσικός, ασχολήθηκε από πολύ νεαρή ηλικία με τα προαναφερόμενα έγχορδα. Για οικογενειακούς λόγους χρησιμοποίησε ψευδώνυμο (που το πήρε από μυθιστόρημα του Νίκου Μεϊμαρή, δημοσιευμένο στο περιοδικό "Ρομάντζο"). Πρωτοεμφανίστηκε ως επαγγελματίας μουσικός. Ξεκίνησε τη δισκογραφική του σταδιοδρομία το 1955. Την εποχή εκείνη έπαιζε μπουζούκι με τον Κ. Παπαδόπουλο στο Συγκρότημα Καίτης Γκρέυ - Στ. Καζαντζίδη και από το 1961 συνεργάστηκε μόνιμα (μόνος ή μαζί με τον Παπαδόπουλο) με τον Μ. Θεοδωράκη (αντικαθιστώντας τον Μ. Χιώτη, που ήταν σε περιοδεία στην Αμερική). Υποστηρίζεται ότι στην 30ετία 1955-85 οι δυο φίλοι δεξιοτέχνες μετείχαν στο 60% της όλης ελλ. δισκογραφικής παραγωγής! Η τελευταία συνεργασία με τον Παπαδόπουλο έγινε τον Σεπτέμβρη του 1995 στο Ηρώδειο ("Άξιον εστί"). Παντρεμένος με την Astrid Hellesen, το 1988 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Νέσοντεν της Νορβηγίας, συμπράτοντας ενίοτε και με τη Φιλαρμονική του Όσλο (όπως στην κηδεία του υπουργού Εξωτερικών της Νορβηγίας Γ. Γ. Χολστ!). Μέλος του ΠΜΣ και της Εταιρείας Μουσικοσυνθετών Ελλάδος. Εκτός του Θεοδωράκη, έχει συνεργαστεί και με πολλούς κορυφαίους τραγουδοποιούς.(πηγη enxordo.gr)

Λάκης Καρνέζης, Γιώργος Ζαμπέτας, Δημήτρης Ρουμελιώτης 1957 απο την ταινία «Ο μεγαλοκαρχαρίας»*
*Το 1957 οι: Γιώργος Ζαμπέτας, Δημήτρης Ρουμελιώτης, Λάκης Καρνέζης, Κώστας Καπετάνιος (κιθάρα/συνθέτης) εμφανίζονται στην ταινία «Ο μεγαλοκαρχαρίας» (Κατά λάθος διάσημος) (Σκην. Φίλιππος Φυλακτός). Ακούγετε το τραγούδι "Πιάνω την καλή", σε Στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη ή "Τσάντας" και Μουσική του Γ. Ζαμπέτα. Το τραγουδάει, ο Δ. Ρουμελιώτης. Δ. Κοχλιός και Γ. Ζαμπέτας στις 2ες φωνές.

1966. Ξενοδοχείο Κύπρου. Αμέσως μετά την άφιξη και τη συνέντευξη τύπου ο Μ. Θεοδωράκης μαζί με τους Πετσά, Διδήλη, Καρνέζη, Μητροπάνο, Ροδά και Φαραντούρη.


Columbia - 1969 «Μη φεύγεις». Κομμάτι σε μουσική του Λάκη Καρνέζη (στίχοι Τάκη Παρισσινού), που τραγούδησε η Βούλα Γεωργούτη. Το επανέφεραν στην επικαιρότητα οι Παίδες Εν Τάξει αλλά και με την Έλενα Παπαρίζου.
Το 1968, στο κέντρον '' Δειλινά ''.. Με το μικρόφωνο ανά χείρας ο τραγουδιστής (και κιθαρίστας) Δημήτρης Σόμπολας. Σολαρίσματα στο μπουζούκι κάνουν οι Λάκης Καρνέζης και Δημήτρης Χιονάς.
Στα χρόνια των '70ς, Κώστας Καράλης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάκης Καρνέζης κ.α!
Φώτο από την μπουάτ "Αρχόντισσα", στην Πλάκα, το φθινόπωρο τού 1971.. *10 οι εικονιζόμενοι καλλιτέχνες, αναγνωρίσιμοι όμως οι 7.. Ο πιανίστας, ο ντραμίστας και ο μπασίστας δεν αναγνωρίστηκαν.. ακόμη.. Ο αγνώριστος ηλεκτρικός κιθαρίστας είναι ο Αντώνης Βαρδής και δίπλα του κάθεται ο τρίχορδος Λάκης Καρνέζης !!!.
*Στην 1η σειρά κι από δεξιά: Μανώλης Μητσιάς, Δήμητρα Γαλάνη, Αφροδίτη Μάνου, Κωστής Χρήστου, με '' καθοδηγητή '' μία μεγάλη μορφή τής Ελληνικής μουσικής, τον Γιάννη Σπανό. (πληροφ. απο Γ. Ζγούρας).

 O Καρνέζης εδώ και 26+χρόνια έχει μετοικήσει στη Νορβηγία όπου ζεί μόνιμα.. Ομως εκεί δεν έκατσε ήσυχος αλλά έμαθε - επέβαλλε στους Νορβηγούς την Ελληνική μουσική, έφτιαξε συγκρότημα και παρουσίασε τα μεγάλα έργα (Αξιον Εστί - Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού- Ματχάουζεν - το Ρεμπέτικο κλπ) με τις μεγαλύτερες ορχήστρες της χώρας.
Εχει κάνει πολλούς δίσκους που δυστυχώς δεν φτάσανε στην Ελλάδα.. Ομως ο Σεβάχ τον "ξεπέταξε" σε ένα ταξίδι του στην πατρίδα (γνωστοί από Κοκκινιά) και πήρε λίγο από το υλικό που έχει εκδώσει στη Νορβηγία και συνεχίζει να τιμά την Ελλάδα.. ..
Το τελευταίο του λοιπόν CD Νορβηγικής παραγωγής (κυκλοφόρησε 2005) ονομάζεται
"Lakis Karnezis: the brilliant bouzouki" και περιέχει μεγάλες ελληνικές επιτυχίες... 
ΒΙΝΤΕΟ / ΜΟΥΣΙΚΗ...



Κωστής Χρήστου, Λάκης Καρνέζης, Δήμητρα Γαλάνη,
Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Σπανός, Αφροδίτη Μάνου
(1970)
Κώστας Παπαδόπουλος
Ο Κώστας Παπαδόπουλος πρωταγωνιστεί από μικρό παιδί στη σκηνή της ελληνικής μουσικής. Πλάι στους μεγαλύτερους λαϊκούς δημιουργούς από το 1954, έχει παίξει σε όλα τα ιστορικά λαϊκά κέντρα διασκέδασης και σε άπειρες ηχογραφήσεις σπουδαίων δημιουργών όπως ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου, ο Βαμβακάρης, ο Μπαγιαντέρας, ο Καλδάρας, ο Πάνου. Μοναδικό ήταν το ντουέτο που έκαναν με τον Λάκη Καρνέζη, ενώ γνωστή είναι και η μακρόχρονη συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη στις πρωτόγνωρες για την εποχή τους λαϊκές συναυλίες του συνθέτη.Επίσης, έπαιξε σε λαϊκά κέντρα και ηχογράφησε μαζί με τους: Στ. Καζαντζίδη, Γρ. Μπιθικώτση, Στρ. Διονυσίου, καθώς και με πολλούς άλλους τραγουδιστές και τραγουδίστριες!!..
Από το 1961 συνεργάζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη στις πρωτόγνωρες για την εποχή τους λαϊκές συναυλίες του. Στενός συνεργάτης του συνθέτη επί δεκαετίες, εμφανίστηκε μαζί του σε πλήθος συναυλιών παγκοσμίως. Επένδυσε με την μοναδική του τέχνη συνθέσεις όπως: Επιφάνεια, Το τραγούδι του νεκρού Αδελφού, Ζορμπάς, Ρωμιοσύνη, Άξιον Εστί, Μαουτχάουζεν. Χαρακτηριστική επίσης είναι η συμμετοχή του και στις μουσικές εμπνεύσεις των Μ. Χατζιδάκι, Στ. Ξαρχάκου, Γ. Μαρκόπουλου, Δ. Μούτση, Γ. Σπανού, Λ. Κηλαηδόνη. Με τον Λάκη Καρνέζη υπήρξαν ένα αντικειμενικά, αξεπέραστο ντουέτο μπουζουκιών, ηχογραφώντας μουσικό υλικό το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τις δεξιοτεχνικές δυνατότητες του οργάνου.(πηγη enxordo.gr)
Ακης Πανου - Γιωργος Τσιμπιδης , Σταυρος Τζουανακος - Σεβας Χανουμ , Κωστας Παπαδοπουλος - Αντωνης Μουστακας ...
Κέντρο διασκέδασης "Ο Θείος", 1958.
Λαϊκό πάλκο, στην πρώτη σειρά με τους (απο αριστερά):
Δημήτρης Ρουμελιώτης, μια τραγουδιστρια, Κώστας Παπαδόπουλος,  
Καζαντζιδης, Μαρινελα, Γιαννάκης Αγγέλου, Λάκης Μπαλής !!! 
(και με δυο βιολια!)..
1955. Στο κέντρο 'Φωλιά', στην Κοκκινιά. Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μαίρη Τζίνα. Μπουζούκι ο Κώστας Παπαδόπουλος, Γιωργος Κοινουσης ακορτνεον, Μακης Ζερβος και Θανασης Ευγενικος με κιθάρες! και στο βιολί ο Ποσειδωνας απο Μυτιλήνη!.  
Στο κέντρο 'Φωλιά', στην Κοκκινιά, Με Γιάννη Γιάκαλο!, τον θειο του Κώστα Παπαδόπουλου, τον λεγόμενο "Αριστερο". Με Κώστα Παπαδόπουλο στο αλλο μπουζουκι, την Λένα Νταϊνα (τραγούδι) Γιωργο Κοινουση στο ακορντεον, Μακης Ζερβος στην κιθαρα και Ροβερτακη στο πιάνο, το 1955.
* Ο θείος του, Γιάννης Γιάκαλος "Αριστερος", και αργότερα ο ίδιος ο Κώστας Παπαδόπουλος, παίζανε ταξίμια συνοδεύοντας τον Στελλάκη Περπινιάδη στους αμανέδες του και στα άλλα τραγούδια μικρασιάτικου χρώματος και κλίματος!. (φωτογραφικο αρχειο Γιωργος Νταλλης).
* Η ΛΕΝΑ ΝΤΑΙΝΑ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΚΟΡΔΙΛΗ!, ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΟΝΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ! ..
Δημήτρης Ρουμελιώτης στο πάλκο με Μαρινελα, Καζαντζίδη, Κ. Παπαδόπουλο, Γ. Σαλασιδη (πίσω με κιθάρα) _ 1959
Χρηστάκης, Γ.Ζαμπέτας, Σ.Κόκοτας, Ρ.Κουμιώτη, Κ.Παπαδόπουλος
(Πρόβα στα Δειλινά)

Στο κέντρο διασκέδασης '' Δειλινά '', το 1982, σε κάποια πρόβα.. *Από τα δεξιά: ο Γιώργος Δράμαλης, ο Κώστας Παπαδόπουλος και ο Κώστας Νυστάζος.

Οι περισσότεροι από τους συντελεστές τού δίσκου "Τα πικροσάββατα" ποζάρουν στο στούντιο "Πολυσάουντ", εν έτει 1984.. *Από τ' αριστερά: Νίκος Τσεσμελής - (μπάσο), Χρήστος Ψαρρός και Κώστας Παπαδόπουλος - (μπουζούκι), Μίκης Θεοδωράκης - (συνθέτης), Δημήτρης Μητροπάνος - (ερμηνευτής), Λευτέρης Παπαδόπουλος - (στιχουργός), Τάσος Διακογιώργης - (σαντούρι / βιμπράφωνο), καθήμενος ο Μέμος Κυριαζής - (ντέφι / τύμπανα) και στην πίσω σειρά ο Κώστας Νικολόπουλος - (ακουστική / ηλεκτρική κιθάρα) και στ' αριστερά του ο Στέλιος Καρύδας(;) - (μπαγλαμάς / ακουστική κιθάρα).. * Στον δίσκο συμμετείχε σε ένα τραγούδι η Χάρις Αλεξίου, ηχολήπτης ήταν ο Γιάννης Σμυρναίος, παραγωγός ο Φίλιππος Παπαθεοδώρου, την μακέτα την έφτιαξε ο Θανάσης Σπυρόπουλος και το εξώφυλλο το φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός. (Απο Γ.Ζγουρας)


ΒΙΝΤΕΟ / ΜΟΥΣΙΚΗ... 






Unknown / Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib